torstai 7. marraskuuta 2013

Karsimista

Haluan uskoa elämän vievän oikeaan suuntaan. Viimeiset kolme päivää olivat hyvin tapahtumarikkaita ja täynnä suuria päätöksiä. Olin hienossa tapahtumassa pohtimassa yrittäjyyttä, omia tavoitteitani ja mitä todella haluan saavuttaa elämässä.

Listasin kymmenen haavetta ja hyvin amerikkalaiseen tapaan raha ei ollut esteenä, ainoastaan elämän lyhyys. Ideana oli ajatella elävänsä vain kymmenen vuoden ajan ja mikä olisi se merkittävin haave, jos omistaisi 20 miljoonaa. Huomasin kävellessäni kohti ratikkaa todella ymmärtäneeni jotain itsestäni. Päällimmäisenä ajatuksena sen aamun tapahtumasta jäi mieleen turhien asioiden karsiminen.

Olen liikaa kaikkialla ja teen montaa asiaa vähäsen, kumminkaan täysin keskittyen juuri siihen rakentamiseen ja etenemiseen elämässä. Päätin lopettaa monen asian tekemisen ja keskittyä siihen millä on todellista merkitystä (mikä tuo onnea ja muuttaa maailmaa). Olen aidosti onnellinen tehdessäni markkinointia, koordinointia ja opettamista. Tunsin syyllisyyttä tehdessäni jotain muuta kirjoittamiseen ja toimittajuuteen keskittymisen lisäksi, kunnes kuulin näiden askeleiden vain tukevan todellista päämäärääni. Mulle on tärkeintä rakastaa jokaista hetkeä ja elää itseäni kunnioittaen.

Uskon vapaaehtoistyön maahanmuuttajanaisten parissa auttavan tulevaisuudessa, kun työskentelen Somaliassa tai Iranissa. Olen aina pitänyt venäläisiä naisia todella hankalina, mutta somalialaiset tulevat hyvänä kakkosena. Heissä on paljon samaa asennetta, pelkoa ja itsekkyyttä. Toisaalta venäläiset ja somalialaiset ovat sydämellisiä ihmisiä ja kokevat asiat tunteen kautta. He eivät kauheasti järkeile tai ajattele muiden tunteita. Huomasin tämän eilen päivän sanani ollessa ulos. Ehdottomasti tapaamani naiset opettavat mua, kuten mä yritän opettaa heitä.

Seuraavan opetuspaikan haluan itse perustaa ja olla muokkaamassa ympäristöä erilaisten naisten parissa. Vaikka olen tavannut haavoittuvaisia naisia, en kumminkaan koe todella nähneeni naisten köyhyyttä ja todellista tarvetta kielen oppimiselle. Valitettavan usein eniten apua tarvitsevat naiset tulevat vain kerran tai kaksi, heitä on hankala saada sitoutumaan. Tapasin hienon samanhenkisen kaimani ja uskon meidän keksivän jotain uutta vastaanottokeskuksissa asuville naisille.

Ja mitä tulee muuhun uuteen elämässäni, näin ensimmäisen PDF-version kirjasta ja itkin. Olin niin liikuttunut nähdessäni kaiken sen työn kirjana. Se ei enää ollut epämääräisiä korjattuja sivuja, kuvia tai lauseiden poistamista. En tiedä kuinka vuolaasti itken katsoessani oman ensimmäisen kirjani taittoversiota, mutta uskoisin ulvovani aika kovaa.

Lopuksi vielä kymmenen haavettani hieman tynkäversioina:
1.) Jerusalem
2.) Sotatoimittajuus
3.) Kaksi uutta kieltä
4.) Opiskelu
5.) Venäjä
6.) Dokumentin teko
7.) Yritys
8.) Omistusasunto
9.) Koiran adoptointi
10.)Turvakodin perustaminen

Sitä yhtä toteuttamisen arvoista (10:1-ajatukseen perustuvaa) haavetta en vielä kerro. Sen pitäisi olla aika selvä vastaus. Kaikki muut kohdat listalla ovat vain tukemassa sen toteutumista.