perjantai 5. syyskuuta 2014

Kauhomalla

Juoppis sanoi tarjoilijalle haluavansa panna miestä keittiössä. Tosin hän sanoi sen hollanniksi ja se kuulosti hauskalta sanaleikiltä. Tarjoilijalla oli ainakin hauskaa, myöhemmin Juoppis ja Röökis tekivät lähtemättömän vaikutuksen koko henkilökuntaan avaamalla lusikalla (toim.huom. se oli kauha) vessan lukot.

Tämä säälittävä yritykseni muuttua sosiaaliseksi ja käydä kavereideni kanssa ulkona on pitkällinen prosessi. Kahden ulvovan blondin paimentaminen on muuttunut kolmen paimentamiseksi. Toisaalta on huvittavaa olla alkoholipitoisten juomien vaikutuksen alaisena siinä seurassa, koska työminät tulevat esiin. Työkseen neuvotteleva Röökis kysyi, ollessamme viimeisessä baarissa, voisiko pullo kuoharia maksaa lasillisen verran. Baarimies ei taipunut.

Velloessani omassa identiteettikriisissä, en välillä kykene ajattelemaan järkevästi tai kuuntelemaan napsahtamatta. Nyt näin neljännen kaverini erotessa, huomaan olevani niin täynnä draamaa. Lähestymistapani on muuttunut suoremmaksi ja empaattinen minäni on vaan kyllästynyt. Ulkopuolisena on tietysti helppoa analysoida ja ehdottaa muuttamista uuteen asuntoon, mutta eihän se oikeasti niin mene.

Se kuulostaa yhtä idioottimaiselta neuvolta, kuin kuulemani 'no hanki uusi duuni'. Kun siirtyy jo päättyneestä työpaikasta uuteen työhön, siis sitten kun sellainen tulee elämääni, se on ainakin mulle iso muutos. Peilaan itseäni tekemäni työn kautta, koska se heijastaa arvojani ja kertoo paljon musta. Perustaessani NU:ta mulle oli tärkeintä saada puhua omista mielenkiinnon kohteistani ilman selittelyitä. Moni asia muuttui kesän aikana saadessani todella miettiä asioita ja rehellisesti sanottuna Serbia muutti paljon. Se teki syvän vaikutuksen ja palaset alkoivat loksahtaa paikoilleen matkan jälkeen.
Venäjä-kuumeeni alkaa kohta!
Vuosi on ollut hyvin pitkä ja raskas, osaan suhtautua asioihin rauhallisemmin ja ottaa etäisyyttä. Asiat eivät tapahdu yhdessä yössä tai edes viikossa, miettimisessä ei ole mitään moittimisen arvoista. Tekemisen pitää olla rauhallista ja positiivista, koska muuten tuhlaan aikaani.

Aina välillä kannattaa vetää kunnon raivarit ja kuulla kuinka on idiootti. Hyvät kaverit sanovat aasimaisesta käytöksestä ja jaksavat inistä. En nähnyt syytä jatkaa NUn toimintaa saavutettuani tavoitepisteeni, mutta syvällisten keskusteluiden ja sättimisen jälkeen, päätin jatkaa uusien tavoitteiden tavoittelemista.

Diktatuuri jatkuu kunnes keksin paremman keinon järjestää tapahtumia.

Ehkä jonain päivänä jaan apurahoja ja järjestän turvakoulutuksia nuorille toimittajille. Se olisi aika käheää, nostaa suomalaisia toimittajia maailman huipputoimittajien joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti