tiistai 20. toukokuuta 2014

Viikkaamista

Tajusin tulleeni tiettyyn ikään. Sellaiseen aikuiseen ikään, jolloin Partioaitan esite kiinnostaa käsittämättömän paljon ja lompakosta pilkistää marikuosillinen kortti. En sentään vielä pukeudu Marimekkoon, joten on vielä jotain odotettavaa.

Kävin läpi kirppikselle menevät vaatteet, menemme kesäisen kirppismyyntitapamme mukaisesti Röökiksen ja Juoppiksen kanssa Hietsun kirppikselle. Odotan suurella mielenkiinnolla heidän tämän kertaista krapulaansa/humalaansa. Tässä meidän kirppistraditiossamme mä olen kantojuhta ja tuon telineen. Röökis oikeasti luuli sen vain ilmestyvän jostain. Otan pari kertaa vuodessa Richmondin siskon vaatteenvaihtobileiden ylijäämät ja jaan niitä eri paikkoihin, kuten turvakotiin ja kavereilleni. Loput myyn kesällä Hietsussa tai jossain muussa paikassa. Viime keväänä olin äärimmäisen aktiivinen ja olin viidessä eri paikassa myymässä.

Rakastan lajittelua ja viikkaamista, siksi pakkaan monta kertaa ja hypistelen kirppisvaatteita tasaisin väliajoin. Serkkuni (joka ei enää suostu menemään kirppikselle myymään kanssani) ei oikein pitänyt pakonomaista lajitteluani herttaisena ominaisuutena. Toisaalta se järjestelmällisyys ja tarjonnan selkeys lisäävät mielestäni myyntiä. Odotan kuin kuuta nousevaa Budapestin kirpputoreja, olen googlannut ties mitä ja odotan kieli pitkällä puistokirppistä. Jatkan Budapestista Serbiaan lomalle. Hieman surullisena ja kauhulla odotan Serbian näkemistä, koska tulvat tuhosivat niin paljon.

Tosin sille reissulle lähden matkalaukun kera, en ota reppurinkkaa. Ilmeisesti 30-litrainen reppu ei ihan mene rinkasta, mutta otan sen parin viikon reissulleni mukaan. Vaatteet vievät ehkä kolmasosan tilasta, eniten tilaa vievät meikkipussit, kengät (taidan jättää lenkkarit pois) ja puuropussit. En halua kuulostaa nirsolta syömisen suhteen, mutta käsitykseni aamiaisesta on puuro tai muu mahan käynnistävä ruoka. Usein olen saanut nakkeja ja perunamuusia aamiaiseksi tai jotain yhtä luovaa.

Onneksi Venäjällä on helleaalto, joten pääsen toivottavasti vähemmällä vaatteiden pakkaamisella. Ehkä Venäjälle pakkaamisen top-5 olisi:
  • nenäliinat (vessapaperirulla jos kyseessä on juna)
  • kylmää ja kuumaa vettä kestävä vesipullo
  • maitohappobakteerivalmiste (kuten Idoform matka)
  • vettähylkivä tuulitakki
  • kovapohjaiset sandaalit (/kengät)
Venäjälle lähtee aivottomana ja Siperia opettaa aika nopeasti. Opin paljon pakkaamisesta tapaamiltani suomalaisilta ja Pietarissa asuneilta kämppiksiltäni. Olisin ollut vuosia sitten niin kiitollinen, jos joku olisi neuvonut pakkaamisessa. Kaikki menee uusiksi rajan takana. Joudun aina miettimään Venäjälle ottamiani vaatteita, koska en halua kirkua olevani suomalainen. Tosin Tupla-Nolla totesi mun olevan aina niin boheemisti pukeutuva. Upeaa. Sovin siis pietarilaiseen katunäkymään.

Bohemiuden huipentumaa odottaessa virittäydyn oikeaan moodiin.