keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Ilman mitään rajoja

Saatuani hienon NU-logon Marialta, pääsin tekemään Facebook-sivua ja tapahtumakutsua huhtikuun tapahtumaan. En rehellisesti sanottuna ole kauhea Facebook-fani, mutta markkinointivälineenä se on valitettavan tarpeellinen. Nuoret Ulkomaantoimittajat - NU on Facebookissa avoimena ryhmänä, koska en halunnut pitää sitä suljettuna pienen piirin omana juttuna.

Sain tänään toukokuun puhujan ja suunnittelen vielä toukokuulle vierailua ulkomaantoimitukseen. Kesäkuulle on tulossa uskomaton tapahtuma, tämä kansainvälinen seminaari on Toimittajat ilman rajoja Suomen-alajaoston järjestämä. Ehdottomasti TIR:n kautta on toteutunut toinen suurimmista ammatillisista haaveistani, ensimmäinen oli Ulkomaantoimittajien jäsenyys, haaveilin niin monta vuotta lehdistönvapauden puolestapuhujiin kuulumisesta.

Nyt vihdoin on tekeillä Toimittajat ilman rajoja Suomen-alajaosto ja olen niin innoissani siihen kuulumisesta. Suomen läheinen suhden Venäjään ja hyvä sijoittuminen lehdistönvapauden listalla takaavat Suomen kiinnostavuuden. Uskon tulevien tapahtumien houkuttelevan paljon kansainvälistä huomiota ja etenkin mielenkiintoisia puhujia. Odotan keäskuuta kuin kuuta nousevaa päästäkseni tapaamaan ruotsalaistoimittajia Johan Perssonia ja Martin Schibbyea. Seurasin tapausta ja leikkasin viime vuoden päiväkirjaani varten yhden Hesarin artikkelin panttivankidraaman alkuvaiheesta.

Päivät menevät enemmän tai vähemmän verkostautumisessa, sopeutumisessa erilaiseen arkeen ja uusien tavoitteiden suunnittelemisessa. On vielä pakko laittaa tähän lopuksi kaveriltani lainaamani Facebook-postaus:

"Siis lähde itään, nuori. Ja opettele venäjää..."
Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen